Dödens fyra hjul

En spök- och vänskapsthriller


Utgiven: 2019-04, Kadabra förlag.


Ämnesord: spöken, vänskap, identitet, värdegrundsfrågor


Tillgänglig:

Storytel, Bookbeat och Nextory.

(den finns säkert på andra ställen)

Denna historia handlar om Elsa och Nour. Två helt olika tjejer som en sen kväll runt midnatt blir vittne till något oförklarligt. Plötsligt tänds två starka strålkastare ute på ön där ingen bor. Ett motorljud hörs. Är det en bil där ute? Och varför såg de inte den bilen tidigare när de åkte skridskor runt ön?


Varken Elsa eller Nour kan släppa upplevelsen eller rädslan för vad de såg den där natten. En tid senare hittar de en bok som berättar en sägen om en mördarbil som väljer ut sina offer. Är det samma bil som de hört och sett? Vilka är i sådana fall i fara?

Recensioner från lyssnare:

"Din bok fångar fint unga tjejer och deras funderingar om relationer, bästisar, vem som är bra respektive dålig, förutfattade meningar. Även jag, som  vuxen läsare, fångades av berättelsen, just eftersom den är så inkännande.

Bra språk, på en lagom nivå för målgruppen."

- Eva Danielsson


"Tack för underhållningen igår. Under 3.5 h av en 5.5 h resa lyssnade jag på Dödens fyra hjul. Mkt underhållande. Bra jobbat. Jag är imponerad om än inte förvånad över din förmåga att uttrycka dig på ett sätt att jag bara ville fortsätta lyssna."

- Per Hagback


"En lättläst och spännande bok som passar alla som gillar en bra spökhistoria! Jag har läst/lyssnat på Joakim Perssons bok Dödens fyra hjul och den lämpar sig väldigt väl som sällskap på morgonpromenader. I mörker väljer jag att läsa något mindre kusligt för att inte skrämma upp mig själv för mycket. Boken handlar om två jämnåriga tonårstjejer som upplever något läskigt tillsammans under en skolutflykt, och omständigheterna tvingar dem att bli vänner och lösa mysteriet med mördade män och en spökbil. Jag kan varmt rekommendera boken Dödens fyra hjul! Kanske till sommarläsningen?"

- Maria Abrahmasson